tirsdag den 21. september 2010

Rosenvand

½ l rosenblade
½ l vand
½ kg sukker
1 tsk citronsyre

Kom vand og rosenblade i en gryde og lad det komme i kog. Lad det simre i 10-15 min. Tag gryden af varmen og lad det stå koldt natten over.
Si bladene fra. Tilsæt sukker og citronsyre. Kog væsken indtil sukkeret er opløst.
Hældes på skoldede atamon skyllede flaske.

Der kan måske bruges mindre sukker, alt eftersmag. Jeg syntes det er blevet lidt sødt, så ville nok kun bruge 400g næste gang.

6 kommentarer:

  1. Jeg faldt lige over din opskrift med hybenrosen.

    Rosenvandet. Det blander du op med vand, til saftevand, ik?

    MVH
    Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har jeg ikke prøvet. Der var en madopskrift hvor jeg skulle bruge rosenvand. Så det skulle prøves at lave selv :o)

      Slet
    2. Det må komme an på en prøve. Nu har jeg i hvert fald rosenvandet :)

      Slet
  2. Jeg faldt lige over din opskrift med hybenrosen.

    Rosenvandet. Det blander du op med vand, til saftevand, ik?

    MVH
    Mette

    SvarSlet
  3. skal prøve din solbærlikør og bruge den til Kir

    SvarSlet
  4. skal prøve din solbærlikør og bruge den til Kir

    SvarSlet