fredag den 13. januar 2012

Lakrids kager

 ca. 270 stk. á 4cm

500 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g lakridsekstrat
125 g tranebær
375 g smør
500 g rørsukker
2 æg

Hak tranebærene sammen med lidt af sukkeret i en minihakker.
Sigt mel og bagepulver sammen. Bland lakridsekstrat og tranebær i melet. Smuldre smørret i, ælt til smørret er blandet godt med melet.
Tilsæt resten af sukkeret og æggene. Sammel dejen.

Enten sættes dejen i lidt mindre stykker på en tallerken og dækkes med folie. Stil det i køleskabet en times tid, eller mere.
Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse og tryk kagerne ud.

Eller del dejen i 3-4 stykker og rul stykkerne til de har en tykkelse på ca. 3-4 cm. Pak stykkerne ind i bagepapir og stil dem i fryseren.
Når dejen er blevet hård/frossen skæres den i 4 mm tykke skiver.

Kagerne bages ved 180° i 10 min.

Tips: husk din ovn bager måske anderledes end min, så prøv dig frem med første plade :o)
Mit lakridsekstrat er købt i Matas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar