torsdag den 15. maj 2014

Bages......

I dag skal der bages..........
Jeg tror godt i kan gætte hvad der skal bages ♥
Hvert år bager jeg hveder. Dejlige luftige hveder. Ofte får jeg bagt alt for mange, så i år slår jeg kun en potion op.
Mener dog at det er det jeg plejer men kan ikke huske det med sikkerhed. Kender i det?? Man kan ikke huske hvad man plejer at gøre.........
Jeg har to opskrifter på hvedeknopper, hvedeknopper på 6 timer og hvedeknopper på 1¾ time.
Opskrifterne ligner hinanden, dog med små forskel. Den store forskel er hævetiden - så det handler om hvor god tid man har.

I mange år bagte jeg hvedeknopper på 1¾ time og de er altid blevet godt. Så begyndte jeg at lave langtids hævede brød og det skulle da og overføres til hvedeknopperne. I sidste par år har jeg bagt hvedeknopper på 6 timer og de er også gode.

Lige nu står hvedekernerne i blød og venter på jeg bliver klar til at slå dej op.

mandag den 12. maj 2014

En ommer........

Trøjen til Ældste er trævlet op øv øv øv.......
Det gjorde jeg for snart en måned siden og lige siden har jeg "kæmpet" med trøjen, for hvor sjov er det lige at strikke den igen.
Det er min egen fejl, at den skulle trævels op. Jeg kunne bare have kigget ordentligt på strikketøjet og Ældste. Så kunne jeg da godt se at trøjen var for smal........øv øv
Nu er jeg heldigvis snart ved ærmegabene. Jeg strikke både for og bag på en gang. Jeg kunne ikke holde tanken om at strikke først en side, for så at strikke endnu en side - de har jo været strikket en gang før.

Hvor ville jeg gerne strikke noget andet..........men jeg ved at Ældste går og glæder sig til trøjen, så jeg klør på og "kæmper" med min ugidelighed over for denne trøje.

fredag den 9. maj 2014

Sirup.....

Jeg har lavet sirup.................... 1,2,3 forskellige
Jeg kan ikke drikke kaffe om aftenen, det forstyr min nattesøvn. Men en caffe latte, kan jeg sove på og den smager skøn. En rigtig hygge drik.

I en caffe latte vil jeg gerne have lidt sødt og helst en sirup. Den opløses hurtigere i kaffen.
Men havde jeg nogle sirupper ????? NIX
En løsning - lav nogle :o)

I går lavede jeg en kanelsirup, en kardemommesirup og en vaniljesirup MUMS........

Vaniljesiruppen blev lige som den skulle i første omgang. Kanelsiruppen blev lidt tyk, men kan komme ud af flasken. Kardemommesiruppen krystalliserede næsten med det samme - øv. Den blev varmet op igen, med lidt vand og lidt mere glukosesirup. Nu har den stået hele natten og er ikke begyndt at krystallisere endnu, så jeg krydser fingerne.

torsdag den 8. maj 2014

Vaniljesirup

2 vaniljestænger
2 dl vand
300 g rørsukker
1 spsk glukosesirup

Vaniljestængerne flækkes og kornene skrabes ud. Stænger, korn, vand og sukker koges ved svag varme indtil siruppen begynder at blive tyk. Jo længere siruppen koger jo tykkere bliver den, så her bestemmer du hvor tyk din sirup skal være - men ikke for tyk, den skulle gerne komme ud af flasken.
Siruppen kommes i  skoldede atamon skyllede flasker. 

Vaniljestængerne kan enten blive i siruppen eller blive siet fra når siruppen kommes i flakser.
De pynter godt i flasken og det er nemt at huske hvilken sirup det er.

mandag den 5. maj 2014

Den gamle kro....

Det kan varmt anbefales at tage på "Den gamle kro" i Odense.
Manden og jeg havde bestilt en gourmet menu på "Den gamle kro". Billedet er et jeg har lånt, men hvis jeg havde taget et billede hvor jeg sad ville det se sådan ud (bare fyldt med folk). Men billedet er taget hvor vi sad.
Sådan så gårdhaven ud - engang. 
Bygningerne er fra 1683 og sjælen er velbevaret.

Der blev lagt ud med en velkomst drink bestående af perlende Cava med hjemmelavet rabarbersirup.
Manden og jeg fik 5 retter:
Hvide og grønne asparges, 
sprød fynsk gourmetskinke og kørvel mousseline

Røget helleflynder og krydderurtemousse timbale, 
fjordrejedrys, krydderurtemayonaise og karsesalat

Ristet makrel, salatløgrelish og kold rygeostcreme med dild,
 rugbrødscrunch og radise croudité

Ramsløgmarineret kalveculotte, 
karameliserede blommetomater, mangetout ærter, 
brunet smør blanquette og nye kartofler

Rabarber macaron, mascarpone sorbet, 
kold rabarber consommé, ribs og havesyre

Tænderne løber igen i vand, bare ved tanken om alt den skønne mad.
Jeg behøver ikke at sige at min "lille" mave var godt fyldt. Næsen var også godt brugt, for det var ikke kun smagsløgene der kom på arbejde. 
Øjnene, næsen og munden blev mættet.

Kroen var godt fyldt op, med selskaber og a la carte. Det mærkede vi ikke til - kun at én person ved bordet lige ved siden af os, måske havde fået en smule for meget og snakkede noget højt. MEN det var tjenerne opmærksom på og var hos ham og tyssede ham ned et par gange og til sidst syntes hans bord, at de hellere måttet gå videre. 
Det at tjenerne var opmærksom på den larmende mand, gjorde det hele godt. Vi følte at tjenerne var meget opmærksom på at alle gæsterne skulle have en god aften. Ingen skulle gå med en dårlig oplevelse.

Det var også en oplevelse i sig selv at se hvad de andre border fik. Der blev tilberedt ved bordene, hvis maden skulle flamberes. Så ind i mellem stod der flammer op, det er altid fascinerende at se flammerne stå op af en pande :o)

"Den gamle kro" har hygge, charme, god betjening og maden er i top. Jeg vil helt sikker gerne tage på "Den gamle kro" igen.






fredag den 2. maj 2014

Weekendtur....

Manden og jeg skal på en lille weekendtur.
Bare os to ♥
Jeg glæder mig. 

Vi tager en lille goumet ophold på "Den Gamle Kro" i Odense.

Det vil blive første gang Yngste og Mellemste skal være alene hjemme. Mon ikke de klar det de er trods alt 14 og 12 år. Ældste plejer bare at være den der er mægleren, men han er jo fløjet fra reden.
Jeg må prøve at give slip igen :o)

Manden og jeg glæder os til at prøve "Den Gamle Kro". Det skal nok blive godt.
Jeg har desuden set at der er bogmarked og antikmarked i Odense i morgen; et plantemarked og loppemarked om søndagen. 

Vi må have fundet et sted hvor vi kan nyde et bette glas sprudelwasser ♥

God weekend derude.
Husk at kærligheden skal gødes og vandes
så holder den i mange år.

Vi køre på 24. år ♥

torsdag den 1. maj 2014

I haven....

Lige pt er jeg meget uden for.
Vil i med rundt i haven?
 Primulaerne står i fuldt flor. De er allevegne i haven.
Stjernemagnolien blomster skønt og
tråd pæonen står med knop.
 Susan magnolien, står på spring.
 Silkepæonerne og bonderoserne nyder, at pilen er væk.
 Rundt om drivhuset har jeg sat nogle af de mange primulaer,
som kom hvor jeg ikke vil have primula.
Nu pynter de her istedet for.
 Aspagersene titter op og der er smagt på.
Mums!!
 Rabarberne er snart klar til at blive høstet.
 Inde i drivhuset pibler det frem.
Salat, pore, basilikum, persille 
 Tomatplanterne er sat.
 Skoleagurker og chili står pænt.
I kassen, som er tom, tror jeg der skal melon i 
eller peberfrugt eller
måske skulle jeg have en kasse mere og få begge dele :o)
 Vores indkørsel ser sådan ud.
Græs, mos og meget mere.
 Nu tager jeg en time adgangen og renser mellem brostenen.
Når jeg engang er færdig kommer indkørselen til at se ud,
som da Manden var færdig med at lægge det.
Hvorlangt er jeg så kommet??
Næsten hen til den lille røde ♥
Jeg skal nok blive færdig med at ligge med r.... op ad i indkørselen.