tirsdag den 24. november 2009

Abrikoskompot

Kompotten kan bruges som en dessert, marmelade eller til at lægge i mellem honningkage eller evt. en Sachertorte m.m.

697 g kompot / 4 personer

200 g tørrede abrikoser
20 + 140 g sukker
3 + 1 dl vand
1 spsk. maizena
2 tsk. Amaretto (mandellikør)

Hak abrikoserne i grove stykker. Smelt 20 g sukker til lys karamel. Tilsæt abrikoserne, 3 dl vand og resten af sukkeret, og lad det simre under låg i 30 min..
Blend kompotten. Rør maizenaen ud i 1 dl koldt vand, og bland den i kompotten.
Lad kompotten simre i 1 min. under omrøring. Lad kompotten svale af, og smag den til med Amaretto.

Som dessert serveres kompotten med flødeskum pisket med sukker og korn fra en vaniljestang og nogle ristede mandelflager eller til en god vaniljeis.

Jeg brugte økologiske abrikoser, de er mørke, derfor blev kompotten brunlig. Jeg tror at man vil få en mere orange farvet kompot, hvis abrikoserne var lyse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar