onsdag den 10. marts 2010

Brunsviger

1 stor bradepande

5 dl lunkent vand
50 g gør
2 æg
100 g sukker
10 g salt
900 g hvedemel
75 g blødt smør
lidt smeltet smør til formen

Remonce:
100 g marcipan
250 g brun farin
250 g blødt smør
½ dl sirup
25 g kanel
 lidt ekstra brun farin til at drysse med

Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør æggene i, tilsæt sukker, salt og hvedemel. Ælt det hele sammen og til sidst tilsættes smørret. Dejen æltes til den er glat og smidig. Dejen skal hvile i 30 min.

Rul dejen ud, så den passer i bradepanden. Læg dejen på den smør smurte bradepande. Tryk smår fordybninger med fingrene over hele dejen - huler til remoncen.

Remoncen: rør marcipan og brun farin sammen. Rør det bløde smør i - bland det godt så der ikke er nogle klumper. Tilsæt sirup og kanel. Smør remoncen ud over dejen og drys til sidst lidt brun farin ovne på remoncen.

Brunsvigeren skal hæve lunt i ca. 1 time. Bag den ved 200° i ca. 18-20 min. Afkøles før servering.

Brunsvigeren kan pyntes med glasur eller som nordjyderne gør med flødeskum og rød-gele. Vi spiser helst brunsvigeren som den er og samme dag (inden for 5-6 timer) - da den hurtig bliver tør.

Tips: Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen. Så skal den hæve og bages efter optøning. Den kan også stå et par dage i køleskabet, og så bages når man er lækkersulten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar