torsdag den 8. april 2010

Banana cream pie


Bag en tærtebund på 23 cm. Tryk på tærtedejen for opskriften, mængden passer.
Tærtebunden bages i 15 min. ved 200° og afkøles.

Fyld:
166 g sukker
½ tsk. salt
3 spsk. maizena
1 spsk. mel
5 dl mælk
3 æg (sammenpisket)
14 g smør (1 spsk)
1½ tsk. vaniljesukker
2 bananer i skiver

Bland sukker, salt, maizena og mel i en gryde. Rør mælken i. Rør konstant i gryden indtil det begynder at tykne og koge.
Lad det koge i 1 min. og rør de sammenpiskede æg i. Kog  cremen i endnu et minuts tid eller mere indtil cremen er godt tyk. Pisk vaniljesukker og smør i. Cremen køles af.

Tærten kan lægges sammen på to måder; enten lægges bananskiverne i bunden af tærten og cremen lægges over eller bananskiverne blandes i cremen og det for lov at stå en times tid, bananskiverne vil afgive noget smag til cremen.
Til sidst pyntes tærten med en let pisket flødeskum. Tærten opbevares i køleskabet indtil serveringen.

Tips: Tærten kan fryses uden flødeskum.

1 kommentar:

  1. Uhmmm det ser lækkert ud. Jeg trænger også til at prøve noget nyt på kage-fronten. Tak for opskriften.

    God weekend. Kh Mette

    SvarSlet