fredag den 28. maj 2010

Medalje med jordbær


ca. 15 kager på ø8cm

Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Smuldr mel og smør sammen, tilsæt sukker. Ælt det sammen med ægget.
Lad dejen hvile mindst en time i køleskabet.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse (tip). Stik medaljer ud med en 8cm ring (eller hvad du har).
Læg kagerne på bagepladen, prik med en gaffel.
Bag medaljerne ved 200° i 8-10min, ind til kanten har fået farve.
Køl dem på en riste.
Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse, de holder sig sprøde i mange dag.

Jordbærfyldet:
2½ dl fløde
125 g jordbær/hindbær
evt. lidt sukker

Pisk fløden til skum og bland de mosede bær i. Smag til med sukker.
Gem evt. 15 bær til pynt.

Læg medaljerne sammen, sigt lidt flormelis over dem og pynt med friske bær.

Tips: En nat i køleskabet gjorde ikke medaljerne bløde. Bliver de medaljer, som lægges sammen ikke spist, kan de gemmes til næste dag i køleskabet.

Tips: Jeg havde ikke friske bær, men brugte nogle spsk-fuld jordbærmarmelade til at give fløden smag. Til pynt havde jeg tilfældigt lige lavet jordbær-rabarbergrød. En skefuld af det oven på flormelisen, og pyntet var hjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar