torsdag den 24. juni 2010

Foccacia


Stor bradepande

50 g gær
1½ dl vand, lunken
4 dl mælk
½ dl olivenolie
2 tsk salt
1 tsk sukker
1 spsk timian
1 spsk rosmarin
mel

Pensles med:
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg, presset
5 kviste rosmarin
2 spsk groft salt

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt mælk, olie, salt, sukker, krydderierne - bland det godt. Rør melet i og ælt dejen til den er smidig og glat - ca. 8 min. i røremaskinen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til den har dobbelt størrelse, ca.30min.

Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel dejen ud på bradepanden og lad den stå i ca. 40 min.
I mens blandes olivenolie og hvidløg.

Efter dejen har hævet laves der fordybninger med fingerne. Dejen pensles med oliven og hvidløg - rosmarinen fordeles og til sidst spredes der groft salt over.

Focacciaen bages ved 225° i 20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar