fredag den 18. juni 2010

Naan brød

6 stk.
2½ dl vand
30 g gær
1 dl yoghurt naturel
1 æg
1 dl olie/ smeltet smør
10 g havsalt
10 g sukker
650 g hvedemel

Lidt olivenolie til pensling
et udvalg af: spidskommenfrø, hvidløg, halvstærke røde chilier, friske krydderurter, sesamfrø, birkes eller "jomfru i det grønne"-frø.

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt yoghurten, æg, olie, salt og sukker - bland det godt. Rør melet i og ælt dejen til den er smidig og glat - ca. 8 min. i røremaskinen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til den har dobbelt størrelse, ca. 1-2 timer.

Del dejen i 6 stykker og form hver af dem til en kugle og lad dem hæve yderligere 30 min. på køkkenbordet. Form stykkerne til dråbeformede brød, der er tykkere i kanten end på midten.
Pensl brødene med olivenolie og drys med frø efter smag.
Der kan være 2-3 brød i ovnen af gangen.

Sæt evt. en bagesten i ovnen og varm ovnene op til 250°. Skub forsigtigt brødene ind på bagestenen og bag dem i ca. 8-10 min. De skal være bløde og ikke sprøde.

Tips: Naan brødene kan godt gemmes et par dage i en pose. De kan med fordele lunes inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar