tirsdag den 17. august 2010

Rabarbergrød

1 kg rabarber, i små stykker
500-600 g sukker
½ vaniljestang
1 spsk. nonoxal
3-4 spsk kartoffelmel

Kom rabarberne, sukker og vaniljestangen i en gryde. Skru op på den næst laveste blus og lad det stå der indtil rabarberne begynder at safte. Derefter kan der skrues mere op. (eller hæld lidt vand i, men brug så mere kartoffelmel)
Lad grøden små koge i 30-40 min under låg, ind til rabarberne er kogt ud. Rør ind imellem i grøden.

Opløs kartoffelmel med lidt vand og tilsæt lidt af rabarbersaften inden den hældes over i grøden. Tag grøden af varmen og tilsæt nonoxal og kartoffelmel. Rør nu godt i grøden.

Hæld grøden over i en pæn skål og stil den til afkøling, inden den sættes i køleskabet.
Server grøden med dejligt koldt mælk.

Tips: Grøden kan godt nå at køle ned til aften, hvis den bliver kogt omkring kl. 12. 

Nonxal modvirker oxalsyren, som der er meget af i rabarber. Nogle syntes de bliver helt tørre i munden, når de har spist rabarber og det er p.g.a. oxalsyren. Tilsæt nonxal og beskyt dine tænders emalje. Står lige ved siden af atamon.

2 kommentarer:

  1. Efter min mening behøver grøden slet ikke at være kold:-) Lun frugtgrød med iskold mælk er bare mums:-)

    SvarSlet
  2. Jeg spiser det helst koldt med mælk eller rørt op med yoghurt.

    SvarSlet