torsdag den 14. oktober 2010

Linser



ca. 16 stk.

Linsedej:
250 g mel
185 g smør
50 g flormelis
2 æggeblommer

Creme:
2½ dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
2 spsk vaniljesukker el. 1 stang vanilje
2 spsk mel

Linsedej: Kom mel og flormelis i en skål. Smuldre smørret i. Tilsæt æggeblommerne og saml dejen.
Sæt dejen koldt, mindst en ½ time, men gerne til næste dag.

Creme: Mælk, sukker, æg, vaniljesukker og mel i en gryde og pisk det sammen. Bring massen i kog mens der røres i gryden. Når cremen er blevet tyk fjernes den fra varmen. Rør i cremen en gang i mellem mens den køler af.

Smør linseformene med smør.
Rul dejen ud, ca. 3 mm tyk. Udstik runde plader, diameteren skal være den samme om linseformene.
Læg stykkerne i linseformene og kom en god teske creme i hver.
Udstik lågene lidt mindre og læg dem over linserne. Klem kanterne godt sammen, ellers løfter låget sig under bagningen.
Linserne bages ved 200° i 15 min.
Lad linserne køle helt af inden de fjernes fra formen, de er skrøbelige.

Tip: Jeg brugte min muffins-form og beklædte hvert rum med en dej cirkel på 8cm. Smelt evt. smørret, så er formene nemmere at smøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar