mandag den 19. september 2011

Blommekage

26 cm springform

500 g blommer
100 g blødt smør
150 g sukker
1 spsk vaniljesukker
3 æg
100 g mel
100 g maizena mel
3 tsk bagepulver
50 g hakkede mandler
3 spsk perlesukker

Ovnen opvarmes til 180°. Springformen beklædes med bagepapir - bagepapiret hjælper med at hold formen ekstra tæt. Beklæd formen udvendigt med alufolie - alufolien isoler siderne, så kagen bliver bagt jævnt.
Blommerne skylles, tørres, udstenes og skæres i kvarte. Læg blommerne med snitfladen op ad i formen.
Smør, sukker og vaniljesukker røres sammen. Æggene tilsættes et ad gangen.
Mel, maizena og bagepulver blandes og røres i dejen - lidt ad gangen.
Dejen hældes over blommerne og glattes ud.
Kagen bages i midten af ovnene i ca. 1 time.
Formen lukkes op og kagen køles af i 10 inden den lægges over på et kagefad.

De hakkede mandler ristes på en tør pande. Når de er kølet af drysses mandlerne over kagen sammen med perlesukker.
Tips: server evt. lidt drænet yoghurt rørt op med vaniljesukker til.

2 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig lækkert og flot ser den jo ud :)

    SvarSlet
  2. Uhm den ser lækker ud :) Når det her livsstilshalløj er overstået, vil jeg bage en kage - bare en gang imellem :)Nej ikke overstået, det skal jo blive ved resten af livet, men jeg har tabt mig, det jeg ønsker.

    SvarSlet