lørdag den 11. april 2015

Æbletærte med cremefraiche

Bradepande 25 x 30 cm

98 g blødt smør
195 g sukker
2½ spsk vaniljesukker
lidt salt
5 æg
130 g mel
65 g maizena
1¼ tsk bagepulver
980 g æbler
2 dl cremefraiche

Smørret røres grundigt sammen med 100 g sukker, 1¼ spsk vaniljesukker og salt.
2 æg røres i et ad gangen.
Mel og maizena og bagepulver blandes sammen og røres i dejen.

Æblerne skrælles, udkernes og skæres i ½ cm tykke skiver
(her er en æbleskræller god).
Ovnen varmes op til 180°.

Dejen fordeles i en bradepande beklædt med bagepapir.
Æbleskiverne lægges i rækker og trykkes lidt ned i dejen.
Tærten bages i 35 min på nederste rille.

Cremefraiche røres sammen med resten af æggene, sukker og vaniljesukker.
Cremen fordeles over æbletærten, som bages videre på midterste rille i 25 min, til cremen er stivnet.

Efter afkøling kan tærten drysses med 1 spsk. sigtet flormelis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar