torsdag den 10. december 2009

Leverpostej

Rødbeder og lun leverpostej eller lun leverpostej med en gang rødkål, umm, det er guf.

1 kg lever
500 g spæk
200 g bacon
100 g smør
150 g mel
1 l mælk
4 æg
1 stort læg
1 tsk. allehånde
1 tsk. nellike
3 tsk. salt
4 tsk. friskkværnet peber

Hak lever og spæk 2 gange, efter sidste gang køres løget igennem hakkeren.
Skær baconen i små tern og steg den. Tag baconen af og brug fedtet i opbagningen. Lav en tyk opbagning af smør, fedtet, mel og mælk i en stor gryde (min. 5L). Tag gryden af varmen og tilsæt de sammen piskede æg, hakkede løg og krydderierne. Tilsæt spæk og lever og rør det godt igennem.
Hæld leverpostejen over i forme og stil dem i fryseren, hvis de ikke skal bages med det sammen.

Bag leverpostejen i et vandbad ved 200° i en time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar